Palvelut

YES tarjoaa opetushenkilöstölle työkaluja yrittäjyyskasvatukseen. Toimimme:

  • koulutusten ja tapahtumien järjestäjänä
  • materiaalien jakelukanavana
  • koulu-yritysyhteistyön verkottajana ja
  • tukena NY-ohjelmien käyttöönottamisessa

Koulutukset

YES Keski-Uusimaa  järjestää opettajille yrityskasvatukseen liittyviä koulutuksia ja tapahtumia Keski-Uudellamaalla. Seuraa tapahtumakalenteriamme.

Lähes kaikki koulutuksemme ovat maksuttomia. Koulutuksiin voi osallistua lähes poikkeuksetta myös muultakin paikkakunnalta kuin missä koulutus pidetään.

Materiaalit

YES toimii jakelukanavana erilaisille yrittäjyyskasvatuksen toteuttamismalleille ja materiaaleille. Kysy meiltä painettuja materiaaleja.

Tarjoamme myös sähköisiä materiaaleja. Alta voit ladata Keski-Uusimaan kouluille suunnatun käsikirjan. Lisää materiaaleja löydät Valtakunnallisen YESin nettisivuilta.

Nuori Yrittäjä -katalogi YES-katalogi: Nuori Yrittäjä -projekti (2010)

Käsikirja on osa Keravan Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden Nuori Yrittäjä -kehittämisprojektia. Projektin tarkoituksena oli kehittää Keski-Uudenmaan kouluverkostossa uusia keinoja ja lähestymistapoja yrittäjyyskasvatukseen liittyvän yrittäjyystiedon ja -taidon lisäämiseksi.

Lataa katalogi (pdf)

Koulu-yritysyhteistyö

YES toimii linkkinä koulutuksen ja paikallisen yritys- ja elinkeinoelämän välillä. Tarjoamme apua ja tukea koulujen ja yritysten välisten yhteistyön kehittämiseen ja järjestämme erilaisia tapahtumia ja kohtaamisfoorumeja opettajille ja yrittäjille. Toimintaamme kuuluu muun muassa ope-yrittäjätreffit, joissa opettajat verkottuvat paikallisten yrittäjien kanssa koulu-yritysyhteistyötä varten.

YES voi myös toimia koulu-yritysyhteistyön mentorina esimerkiksi silloin kun opettaja hakee luokkaansa sopivaa yrittäjää.

Nuori Yrittäjyys -aluepalvelut

YES Keski-Uusimaa tarjoaa mahdollisuuksien mukaan myös Nuori Yrittäjyys (NY) -aluetoimistopalveluja. NY-koulutustarjonnasta löytyy opinto-ohjelmia kaikille kouluasteille. Lue lisää osoitteesta www.nuoriyrittäjyys.fi.

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php