YES-projektit

YES goes to lukio

YES Uusimaa oli mukana YES goes to lukio -hankkeessa.

YES goes to lukio – lukion yrittäjyys ja työelämätiedon syventäminen -hanke toteutettiin Valtakunnallisen YES ry:n ja seitsemän YES -alueen yhteistyönä vuosina 2012-2014.Vuonna 2013 yhteistyökumppanina toimi lisäksi Lappeenrannan Teknillisen yliopisto, LUT.

YES goes to lukio -hankkeen aikana syvennettiin ja vahvistettiin erityisesti lukiokoulutuksen työelämäyhteistyötä ja toimintakulttuuria yhdessä yhteistyökumppaneiden, koko YES-verkoston ja sidosryhmien kanssa. Hankkeen pääkohderyhmä oli lukioiden opetushenkilöstö.

Hankkeessa oli mukana YES Uusimaan alueelta 7 lukiota: Keravan lukio ja aikuislukio, Järvenpään lukio ja aikuislinja, Tuusulan lukio, Hyvinkään Sveitsin lukio, Mäntsälän lukio, Linnankosken lukio ja Porlammin lukio. Hankkeen lukioille tarjottiin YES-palveluja, joita olivat opettajien täydennyskoulutuksen järjestäminen, yrittäjyyskasvatusta tukevien opetusmenetelmien käyttöönoton tukeminen, opetusta tukevien materiaalien jakaminen, koulu-yritysyhteistyön edistäminen, NY-ohjelmien aluetoimistopalvelut sekä opetussuunnitelmatyön näkyväksi tekeminen opetushenkilöstön tukena.

Yrittäjyyskasvatustyöryhmät -hanke (Makera)

Uudenmaan liiton Maakunnan kehittämisraha-hankkeen tavoitteena on perustaa kymmenen yrittäjyyskasvatustyöryhmää Uudellemaalle sekä järjestää ope-yrittäjätreffejä vuosien 2012-2013 aikana.

Vuonna 2012 perustettiin yrittäjyyskasvatustyöryhmät 5.3. Järvenpäähän, 21.8. Pornaisiin ja 10.12. Hyvinkäälle.

Vuoden 2013 ensimmäinen ryhmä perustettiin 11.1. Porvooseen, toinen 29.1. Tuusulaan, kolmas 14.2. Vihtiin ja neljäs 11.3. Loviisaan.

Lue lisää hankkeesta EER:n nettisivuilta.

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php